Muslim.Se

Start Frågor & Svar Psykologiska och Sociala Problem Otillåtet att vara ensam med det motsatta könet
http://www.muslim.se/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/685369header.jpg http://www.muslim.se/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/151328Godhetf__r__ldrar.jpg http://www.muslim.se/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/418164Vaknatillfadjr.jpg http://www.muslim.se/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/758946R__kning.jpg http://www.muslim.se/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/573596P__rloravvisdom.jpg http://www.muslim.se/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/319107Doden.jpg http://www.muslim.se/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/591032Ettmote.jpg http://www.muslim.se/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/394951Amning.jpg
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Otillåtet att vara ensam med det motsatta könet

E-mail Print

 

Varför kan en muslim inte ha en flickvän/pojkvän? Jag är en extremt strikt kristen, men jag har muslimska vänner som jag försöker förstå.


Prisad vare Allah. 

Islam förbjuder en man att vara ensam med en icke-mahram kvinna (en som inte är hans fru eller nära kvinnlig släkting otillåten att gift sig med), även om han lär henne Koranen som är Allahs bok. Detta är på grund av att shaytaan (Satan) kommer mellan dem. Profetensade: “Det finns ingen man som är ensam med en kvinna utan att shaytaan kommer vara den tredje som är närvarande”.

Om den här kvinnan vill höra om Islam och läsa om det i detalj, kan hon läsa i böcker som har blivit översatta till andra språk, så kan hon välja det språk hon förstår, om hon sedan förstår det och intresserar sig av Islam, kan hon acceptera muslim. Om hon inte förstår någonting och vill att någon förklarar för henne, så är det tillåtet (för henne att tala med en man) så länge det inte uppstår någon khulwah (ensamhet med det motsatta könet) – då kan hon ha en mahram (nära släkting) med sig, eller en grupp kvinnor, och mannen bör vara en pålitlig muslim, eller en grupp pålitliga män som kan sitta med denna kvinna och lära henne om Islam så att hon kan förstå och få bevis. Detta är tillåtet.

Shaykh ‘Abd-Allaah ibn Jibreen.Allah vill rena muslimerna, därför förbjöd Han dem från alla vägar som kan leda till fördärv, omoral och oanständighet. Ni vet att om en man är ensam med en kvinna och påbörjar ett förhållande med henne, så leder detta förhållande oftast till dåliga konsekvenser, och att vara ensam med en av det motsatta könet är vägen till omoralitet och äktenskapsbrott. Det är inte tillåtet för en man att prisa sig själv och säga, “Jag kommer inte att påverkas av att vara ensam med en kvinna.” Islam ger inte möjligheten till att saker går över styr; den håller människor borta från de steg som kan leda till det från första början. Reglerna i Sharee’ah uppenbarades för alla människor, och fallet är inte på så vis att det finns olika sorters khulwah där vissa inte leder till haraam handlingar, såsom att vidröra varandra och kyssas. Varför skulle en person ens utsätta sig för denna frestelse?

Är det inte så att om en man är ensam med en icke-mahram kvinna och det inte finns någon annan i närheten, att något kan falla i deras tankar, även om ingenting i själva verket händer. Men ofta förekommande möten kan slutligen leda till någonting.

I detta fall stänger Sharee’ah alla dörrar som kan leda till ont.

Om en kvinna behöver prata med en man av någon viktig anledning, eller vice versa, så kan detta uppnås genom att skicka brev, utan att behöva träffas, eller att de träffas med ett skynke emellan sig, eller med andra närvarande så att ingen khulwah kommer att äga rum. Detta är med villkor att båda är blygsamma och bär täckande kläder.

Och Allah är den som vägleder till den rätta vägen.

www.islam-qa.com


www.muslim.se
©opyright tillhör varje muslim med kravet att inga ändringar, tillägg eller missbruk av materialet sker. Hänvisa tillbaka till muslim.se vid spridning av material från hemsidan.

Endast kommentarer som är relaterade till materialet publiceras. Förslag, idéer och anmärkningar skickas vänligen till This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Muslim.se svarar endast på mail ej på kommentarerna.

Vänligen rapportera felstavningar till: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Hits: 2958
Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar

busy
 

MuslimSeEMail.png

Lyssna på Koranen

Qibla Locator

Nyhetsbrev

Skriv din E-Mail adress:

Besökare Online

We have 22 guests online

Statistecs

Content View Hits : 2125524